Groot-Alveringem

Alfapool: nieuwe speler bij Alveringemse ondernemers

Daron Mertens
30 april 2022
Schoolkameraden, boezemvrienden en nu ook vennoten. Jawel: de levenslange ‘bromance’ tussen de Westhoekers Alessandro Desmet en Floris Fagoo resulteert in hun nieuwe onderneming Alfapool.

Wie een zwembad in zijn tuin wil, kan daar vanaf nu ook voor terecht in Alveringem. Floris Fagoo (32), geboren in Hoogstade en woonachtig in Alveringem, en zijn vennoot Alessandro Desmet (31) uit Nieuwpoort, stellen met trots hun bedrijf Alfapool voor. De fonkelnieuwe startup is gespecialiseerd in het plaatsen van betaalbare, kwalitatieve en energiezuinige zwembaden op maat. “Wil je deze zomer nog een duik nemen in je eigen zwembad thuis? Wel, dat kan”, aldus het ondernemersduo.

Lees verder onder de foto.

Alfapool-oprichters Alessandro Desmet (links) en Floris Fagoo (rechts)

Tandem

Het verhaal van Alessandro en Floris leest als een roman. Het toeval bracht de twee Westhoekers samen op de schoolbanken van het College in Veurne. “Het zat meteen goed”, herinnert Alessandro zich. “Dezelfde interesses, dezelfde hobby’s en vooral: dezelfde humor.” Sedertdien zijn de levenspaden van de Alfapool-vennoten innig met elkaar verweven. “We bouwden samen een loopbaan uit als projectleiders wegenbouw bij Verhelst Aannemingen”, doet Floris verder.

“Zo waren we als tandem verantwoordelijk voor een paar grote plaatselijke projecten. Zoals de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Monnikenhoek, de volledige site van de voormalige Suikerfabriek en de nieuwe parking van ZEB Veurne. In het weekend spelen we samen voetbal bij KV Koksijde-Oosduinkerke. Als targetspits ben ik daar sterk afhankelijk van de listige doorsteekpassjes van copain Alessandro! (lacht)”

Lees verder onder de foto.

Bij Alfapool kan je ook terecht voor het bouwen van jouw ultieme droom poolhouse. Foto: Alfapool

Starters mét ervaring

Dat Alessandro en Floris ooit samen zouden ondernemen, stond eigenlijk al heel lang in de sterren geschreven. Na flink wat avonden brainstormen in hun stamcafé De Botermand lag plots een panklaar plan klaar, inclusief timing en taakverdeling. “De aanleg van zwembaden vergt heel wat expertise”, vindt Alessandro. “Daarin zijn we heel complementair. Ikzelf ben gespecialiseerd in energiezuinige oplossingen, terwijl Floris een krak is in technieken en in waterbehandeling.

Nog een troef is onze zwembadpartner: DND Zwembaden. Een Belgisch topbedrijf dat staat voor topkwaliteit tegen een zeer aanvaardbare prijs. We plaatsen monobloc- zwembaden, volledig op maat van je tuin en van je wensen. Ook voor totaalprojecten met omgevingsaanleg ben je bij ons op het juiste adres. We zijn misschien wel starters, maar we hebben tonnen ervaring in huis.”

Lees verder onder de foto.

Er werd een eigen showmodel aangelegd bij Floris Fagoo in Alveringem.

Goed begonnen…

De wind zit mee. Alfapool kent een goede start. “Nog voor onze lancering hadden we al twee opdrachten binnen”, duidt Floris. “Het grote voordeel is dat we een zeer korte leverings- en plaatsingstermijn kunnen garanderen. In de eerste plaats omdat onze partner-leverancier snel kan schakelen. In de tweede plaats ook omdat onze agenda het momenteel toelaat. Ondertussen hebben we net ook een eigen showmodel aangelegd, bij mij thuis in Alveringem. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen!”

Wil je deze zomer nog luidkeels “bommetjeuh!” roepen en als een kanonbal in je eigen zwembad plonsen? Surf naar de website van Alfapool voor meer info.

 

Daron Mertens
30 april 2022