Beveren

Uitslaande brand vernielt woning: dak ingestort, geen gewonden

Daron Mertens
24 mei 2022
De brandweer rukte maandagnacht uit naar de Roesbruggestraat in Beveren-IJzer voor een uitslaande brand in een alleenstaande woning.

De brand brak uit rond 23.15 uur. “Bij aankomst van de eerste ploegen werd een uitslaande woningbrand vastgesteld waarbij de volledige bovenverdieping in brand stond en het dak al grotendeels was ingestort”, zegt Kristof Louagie van brandweer Westhoek. “Op het moment dat de brand uitbrak, was de bewoner nog aanwezig in de woning. De bejaarde man kon zichzelf gelukkig tijdig in veiligheid brengen en raakte niet gewond.”

Lees verder onder de foto.

Bij aankomst van de eerste ploegen werd een uitslaande woningbrand vastgesteld.

De brandweerposten Zuid-IJzer en Lo-Reninge kwamen ter plaatse en gingen het vuur te lijf. “Met behulp van hun brandweerjeep kon de geparkeerde wagen tijdig weggetrokken worden van de brandende woning. De woning zelf is helaas wel volledig verloren. Onder meer het dak is tijdens de brand ingestort”, aldus Louagie.

Lees verder onder de foto.

De brandweerposten Zuid-IJzer en Lo-Reninge kwamen ter plaatse en gingen het vuur te lijf.

Gedurende de interventie was de straat afgesloten voor het verkeer. De man bracht de nacht tijdelijk elders door. Voor de komende dagen zal samen met de burgemeester en de gemeentediensten naar een oplossing gezocht worden.

Het parket stuurt een deskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Daron Mertens
24 mei 2022