Alveringem

Elke donderdag op Play4: ‘Topmakelaars’ met Matthew Daykin

Daron Mertens
31 mei 2022
Play4 zendt vanaf donderdag de nieuwe realityreeks ‘Topmakelaars’ uit. Het programma volgt tien makelaars die uitblinken in hun vak. Een van hen is Matthew Daykin (22) uit Alveringem.

Hoe krijgen de makelaars het voor elkaar om telkens dat ene perfecte huis te vinden? Wat drijft hen om elke dag vol passie de strijd op de huizenmarkt aan te gaan? En waar houden ze zich allemaal mee bezig naast hun drukke job? In het Play4-programma ‘Topmakelaars’ krijgen we daar vanaf 2 juni een antwoord op.

Matthew Daykin (22) uit Alveringem is meteen ook de jongste makelaar in de nieuwe reeks. Gelukkig leert hij van de beste want Dorine Vanderhaeghe (62) uit Koksijde, de meest ervaren makelaar van de bende, is zijn mentor. Onze redactie zocht Matthew op en stelde hem enkele vragen.

Hoe ben je terecht gekomen in de wereld van de immobiliën?

“Eigenlijk toevallig. Ik ben afgestudeerd als elektricien en volgde daarna salesmanagement in afstandsonderwijs. Ik moest in het tweede jaar op zoek naar een stageplaats. Mijn mama stelde een stage voor in de immobiliënsector, maar daarin was ik niet geïnteresseerd, dus zocht ik verder. Opeens had ik nog maar één dag om een stageplaats te vinden. Om een 0 op 20 voor mijn stage te vermijden, heb ik dan toch maar contact opgenomen met een immokantoor, en na mijn eerste stagebegeleider wist ik het: dit is het!”

“Momenteel werk ik 4/5 en combineer ik het werk met mijn opleiding. Ook heb ik de ERA Academy gevolgd, een interne opleiding bij ERA. Ik ben zelfstandig makelaar, heb mijn eigen regio’s waar ik verantwoordelijk ben voor de inkoop. Ik kreeg de kans om samen te werken met Dorine, de huidige nummer 1 vastgoedexperts binnen ons netwerk van België, die ik op termijn kan opvolgen. Ik kan dus wel stellen dat alles heel goed gaat!”

Lees verder onder de foto.

Matthew Daykin en Dorine Vanderhaeghe

Een makelaar is een van de weinige beroepsgroepen die ook in contact komt met BV’s. Ook zij moeten immers ooit een huis kopen. Al BV’s ontmoet?

“Bea van ‘Blind Gekocht’ heb ik al ontmoet. Een hele lieve en toffe mevrouw en ook één van ‘Dé Topmakelaars’ uit deze nieuwe reeks. Het is een eer om met haar te mogen samenwerken.”

Voelt de sector de gevolgen van de coronacrisis of de oorlog in Oekraïne?

“De oorlog in Oekraïne heeft op dit moment nog niet direct gevolgen voor onze sector. Corona heeft die wel gehad: door de beide lockdowns en door het feit dat reizen naar het buitenland zo goed als onmogelijk was, hebben vele mensen een tweede verblijf gekocht. Daardoor zijn de prijzen aan de kust gigantisch gestegen. Er was immers veel vraag, maar weinig aanbod, want niemand wou verkopen.”

Lees verder onder de foto.

Een blik achter de schermen tijdens de opnames.

Al opvallende momenten of leuke anekdotes meegemaakt?

“Ik moet oppassen met wat ik nu zeg, maar toch wel eigenlijk. Je ontmoet elke dag verschillende mensen met verschillende achtergronden, je zou er een boek over kunnen schrijven. Gelukkig zijn 80% van de reacties op ons werk positief. Zelf heb ik nog geen ontevreden klanten, hout vasthouden dat het zo blijft.”

Kan je al een tipje oplichten over wat we te zien zullen krijgen in het programma?

“In de trailer zie je Dorine en mijzelf bij de koeien thuis. Er werd dus gedraaid bij ons op de boerderij. Meer wil, kan en mag ik er echter niet over zeggen. Zeker kijken dus!”

Kijk vanaf 2 juni elke donderdag om 20.35 uur naar ‘Topmakelaars’ op Play4.

Oef! Je hoeft Bea niet te missen als Blind Gekocht gedaan is, want ze schittert binnenkort als expert in het gloednieuwe programma Topmakelaars! 🤩

Oef! Je hoeft Bea niet te missen als Blind Gekocht gedaan is, want ze schittert binnenkort als expert in het gloednieuwe programma Topmakelaars! 🤩 #Topmakelaars

Geplaatst door Play4 op Donderdag 19 mei 2022

Daron Mertens
31 mei 2022