Groot-Alveringem

Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten volkscafé in de kijker

Daron Mertens
15 juni 2022
Op zaterdag 18 en zondag 19 juni presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé.

Een tachtigtal cafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets breder dan anders open! Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren verdienden de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Niet alleen zijn ze sociale ontmoetingsplaatsen, maar ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in onze regio’s!

Lees verder onder de foto.

Foto: Michaël Depestele

Het Weekend van het volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en leuke organisaties. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook niet de excellente bieren en wijnen uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren.

De deelnemende cafés in Alveringem en Lo-Reninge kunt u hier ontdekken.

 

Daron Mertens
15 juni 2022