Hoogstade

Motorrijder (47) laat het leven na zware botsing op kruispunt

Daron Mertens
27 juni 2022
Op de N8 in Hoogstade is zondagavond een 47-jarige motorrijder uit de regio van Kortrijk bij een verkeersongeval om het leven gekomen. 

Het ongeval gebeurde zondagavond rond 22.15 uur op de N8 in Hoogstade ter hoogte van de Burgmolenstraat die naar Alveringem leidt. Een bestuurder uit Alveringem reed met zijn personenwagen uit de Bellestraat en wilde de N8 oprijden, maar op dat ogenblik reed een 47-jarige motorrijder daar richting Ieper. “De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken en knalde in de linkerflank van de auto”, aldus commissaris Fonteyne van de lokale politie Spoorkin.

Een MUG-team snelde ter plaatse, maar kon geen hulp meer bieden. De man stierf ter plaatse. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Aangezien de omstandigheden duidelijk waren, werd er geen verkeersdeskundige aangesteld.

Daron Mertens
27 juni 2022