Groot-Alveringem

Jean-Pierre en Marleen die Oekraïns gezin opvangen starten inzamelactie

Daron Mertens
30 juni 2022
Jean-Pierre Mouton en Marleen uit Izenberge vangen reeds een drietal maanden een Oekraïns gezin op en organiseren nu een inzamelactie voor Oekraïne.

Mama Albina en haar dochters Yaryna en Ulliana verblijven als een van de weinige Oekraïnse gezinnen in Alveringem. “Mijn ouders zitten momenteel vast in de regio Luhansk, Oekraïne. Ik wil echt dat ze daar weggeraken en dat we opnieuw veilig samen kunnen komen”, aldus mama Albina. Papa Michael bleef achter in Charkov waar hij als vrijwilliger helpt bij de verdeling van hulpgoederen. Tot dusver werden er vooral vrachtwagens van overal uit Europa gelost, maar begin juli komt Michael zelf een vrachtwagen vullen in België. Daarom doet de familie Mouton een warme oproep om solidair te zijn met Oekraïne en goederen te doneren.

Deze goederen kunnen binnengebracht worden op het adres Izenbergestraat 151 in Izenberge. Dit kan na telefonisch contact op een van de volgende nummers: 0474/278.154 (Jean-Pierre) 0485/388.723 (Marleen). Volgende producten kunnen gedoneerd worden: pasta, (ontbijt)granen, voeding in blik, energierepen, chocolade, luiers, waspoeder, melkpoeder voor baby’s, producten voor persoonlijke hygiëne, ontsmettingsmiddel en medicijnen.

Mama Albina en haar dochters Yaryna en Ulliana. Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
30 juni 2022