Leisele

Persmachine voor strobalen vat vuur

Daron Mertens
25 juli 2022
Op een veld langs de Gemeneweg in Leisele is maandagmiddag een landbouwmachine om strobalen te persen volledig uitgebrand.

Een landbouwer was bezig met het persen van het geoogste stro in balen. Rond 16.15 uur liep het echter mis en vatte de machine door een technisch defect plots vuur. In een mum van tijd stond de hele machine in lichterlaaie. De vlammen verspreidden zich over het veld waarop stro lag.

De brandweerpost van Zuid-IJzer bestreed samen met de Franse collega’s van SDIS 59 het vuur. De tractor kon nog op het nippertje losgekoppeld worden van de machine, waardoor die gevrijwaard bleef. De strobalenpers kon niet meer gered worden en brandde volledig uit.

Foto: Daron Mertens

Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
25 juli 2022